Reklam
0 oy
1.3k gösterim
Edebiyat kategorisinde tarafından
Kürk Mantolu Madonna romanının türü nedir?
Reklam

1 cevap

0 oy
(31.1k puan) tarafından
 
En İyi Cevap
Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali'nin 1943 yılında yayımlanan romanıdır. Roman, başkahraman olan Raif Efendi'nin aşkını anlatmaktadır. Raif Efendi, bir iş gezisi için Berlin'e gider ve orada Maria Puder ile tanışır. Maria Puder, gizemli ve güzel bir kadındır. Raif Efendi, Maria Puder'e aşık olur ancak Maria Puder, Raif Efendi'nin aşkını karşılıksız bırakır. Raif Efendi, Maria Puder'i unutamaz ve ona duyduğu aşkı bir kitapta anlatır.

Kürk Mantolu Madonna, psikolojik bir romandır. Roman, Raif Efendi'nin aşkını ve aşkın yarattığı psikolojik etkileri anlatmaktadır. Roman, aynı zamanda dönemin toplumsal ve kültürel özelliklerini de yansıtmaktadır.

Kahramanlar:

Raif Efendi:  Ana Karakterdir.  Romanın genelinde kendi halinde, sessiz, sakin, ahlaklı ve sıkıntılı olduğu zamanlarda başkalarına belli etmeyen birisidir. Ancak bu sessizliğinin ardında bir kadına duymuş olduğu aşk vardır.

Rasim: Raif Efendi’nin iş arkadaşıdır. Raif Efendi’nin gizemini çözmemize fayda sağlayan karakterdir.

Maria Puder: Yaşamın kıyısında kendi kendine çabalarken; aşkıyla içindeki tüm gizli güçleri doyasıya yaşamak isteyen, güçlü bir kadındır. Diğer bir tabirle “Kürk Mantolu Madonna” dır.
Reklam
...