Reklam
0 oy
147 gösterim
Dil Bilgisi kategorisinde tarafından
Sorumu cevaplarsanız sevinirim. 9. sınıfa gitmekteyim ve devlet kitabının metninde 'Garaz' başlığı var. Garaz sözcüğü ile ilgili birkaç soru da sorulmuş. Anlamını bilmiyorum ve bildiğim tek güvenilir site bu :)
Reklam

1 cevap

0 oy
(31.1k puan) tarafından
 
En İyi Cevap
Garaz, "menfaat, çıkar, hırs" anlamlarına gelen bir kelimedir. Genellikle olumsuz bir anlamda kullanılır ve bir kimseye zarar vermek veya onu kötü duruma düşürmek için yapılan eylemleri ifade eder.

Garaz, günlük konuşmada ve edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Örneğin, "Onun bana karşı bir garezi var." cümlesinde "garaz" kelimesi, "onun bana karşı bir hırsı var." anlamında kullanılmıştır.

Garaz, İslam dininde de önemli bir kavramdır. İslam'a göre, bir kimse başkasına zarar vermek veya onu kötü duruma düşürmek için bir eylemde bulunamaz. Bu, Allah'ın emirlerine aykırıdır ve günahtır.

Garaz, bir kimseyi kötü duruma düşüren ve ona zarar veren bir duygudur. Garaz ile hareket eden kimseler, genellikle kendi çıkarlarını düşünürler ve başkalarının çıkarlarını önemsemezler. Garaz, bir toplumda huzur ve düzeni bozan bir duygudur.
Reklam
...