Reklam
0 oy
197 gösterim
Genel kategorisinde tarafından
"gamsız" kelimesi argo bir söz müdür?
Reklam

1 cevap

0 oy
(30.7k puan) tarafından
 
En İyi Cevap

Hayır, "gamsız" kelimesi argo bir söz değildir. Argo, toplumun genel kabul görmeyen, kaba ve küfürlü kelime ve deyimlerinin oluşturduğu söz dağarcığıdır. 

"Gamsız" kelimesi ise TDK'nın sözlüğünde yer alan, "üzüntü, keder, tasa gibi duyguları yaşamayan" anlamına gelen bir kelimedir. Bu nedenle, "gamsız" kelimesinin argo bir söz olarak kabul edilmesi için, bu kelimenin toplumda olumsuz bir çağrışım yapması gerekir. Ancak, "gamsız" kelimesinin genel olarak olumsuz bir çağrışım yaptığı söylenemez. Hatta, bazı durumlarda "gamsız" kelimesinin olumlu bir çağrışım yaptığı bile söylenebilir. Örneğin, "gamsız" kelimesi, "hayata olumlu bakan, üzüntü ve kedere kapılmayan" anlamlarında da kullanılabilir.

"Gamsız" kelimesinin argo bir söz olarak kabul edilmemesi için bir diğer neden de, bu kelimenin günlük konuşma dilinde yaygın olarak kullanılmasıdır. Argo kelimeler genellikle günlük konuşma dilinde kullanılmaz ve daha çok belirli gruplar tarafından kullanılır. Ancak, "gamsız" kelimesi günlük konuşma dilinde yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Bu nedenle, "gamsız" kelimesinin argo bir söz olarak kabul edilmesi için, bu kelimenin günlük konuşma dilinde kullanılmaması gerekir.

Sonuç olarak, "gamsız" kelimesinin argo bir söz olarak kabul edilmesi için, bu kelimenin toplumda olumsuz bir çağrışım yapması ve günlük konuşma dilinde yaygın olarak kullanılmaması gerekir. Ancak, "gamsız" kelimesinin bu iki koşulu da karşılamadığı için, bu kelimenin argo bir söz olarak kabul edilmesi mümkün değildir.

Reklam
...