Reklam
0 oy
435 gösterim
Edebiyat kategorisinde tarafından
Şeker Portakalı kitabının geçtiği  mekanlar ve özellikleri
Reklam

1 cevap

0 oy
(29.5k puan) tarafından
 
En İyi Cevap
Şeker Portakalı, Jose Mauro de Vasconcelos'un 1968 yılında yazdığı ve ilk kez 1968 yılında Portekizce olarak yayınlanan bir romandır. Roman, Brezilya'da Rio de Janeiro'da yaşayan bir çocuk olan Zezé'nin hayatını anlatmaktadır. Zezé, yoksul bir ailenin çocuğudur ve zor bir çocukluk geçirmektedir. Ancak, Zezé, hayal gücü ve mizah duygusuyla bu zorlukları aşmayı başarır.

Roman, Rio de Janeiro'nun bir mahallesinde geçmektedir. Mahalle, yoksul bir mahalledir ve evler birbirine çok yakındır. Mahallenin sakinleri, yoksul insanlardır ve geçimlerini sağlamak için çok çalışırlar. Ancak, mahalle halkı birbirine çok bağlıdır ve her zaman birbirlerine yardım ederler.

Romanda, mahallenin birçok yeri anlatılmaktadır. Mahallenin sokakları, mahallenin meydanı, mahallenin kilisesi ve mahallenin okulları romanda yer almaktadır. Mahallenin sokakları, dar ve taşlıktır. Mahallenin meydanı, küçük ve bakımsızdır. Mahallenin kilisesi, eski ve bakımsızdır. Mahallenin okulları, küçük ve yetersizdir.

Romanda, mahallenin sakinleri de anlatılmaktadır. Mahallenin sakinleri, yoksul insanlardır ve geçimlerini sağlamak için çok çalışırlar. Ancak, mahalle halkı birbirine çok bağlıdır ve her zaman birbirlerine yardım ederler. Mahallenin sakinleri arasında, Zezé'nin ailesi, Zezé'nin arkadaşları ve Zezé'nin öğretmenleri yer almaktadır.

Roman, Zezé'nin hayal gücü ve mizah duygusuyla bu zorlukları aşmasını anlatmaktadır. Zezé, hayal gücü sayesinde, yaşadığı zorlukları daha kolay atlatır. Zezé, mizah duygusu sayesinde, insanları eğlendirir ve onlara mutluluk verir.

Şeker Portakalı, bir çocuk romanıdır. Ancak, roman, sadece çocuklar için değildir. Roman, her yaştan insanın okuyabileceği ve keyif alabileceği bir romandır. Roman, insanın hayal gücünün gücünü ve insanın mizah duygusunun önemini anlatmaktadır. Roman, aynı zamanda, insanın zorlukları aşabileceğini ve mutlu olabileceğini anlatmaktadır.
Reklam
...