Fiiller (Eylemler) Konu Testleri
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Üyelik tarihi
    19.Mart.2011
    Mesajlar
    358

    Fiiller (Eylemler) Konu Testleri


    Fiiller (Eylemler) Konu Testleri


    1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde çekimli eylem kul*lanılmamıştır?

    A) İstediğiniz kitapları yarın yollayacağız.

    B) Seni intikama doğru sürükleyecek iplerin hepsini kes.

    C) Bölgemizin iklimi ve toprağı pek çok ürünü yetiştir*meye elverişlidir.

    D) Bir kişiye duygularımızla olmasa bile davranışlarımızla saygı göstermemiz mümkün.

    E) Kendinizle barışana kadar sahip olduklarınızdan
    hoşnut olamazsınız.




    2. "Cimri", büyükler için yazılan bir oyun olmasına rağmen biz, oyunu çocuklara uygun hale getirebileceğimizi düşündük.(I) Oyun metnini çocuklar için uyarladık (II) ve kısalttık (III); çünkü çocukları uzun süre koltukta tutamazsınız (IV). Sonuçta hikâye aynı kaldı, ama ağır olan bazı bölümler atıldı. (V)

    Yukarıdaki numaralandırılmış eylemlerden hangisi farklı bir zamanla çekimlenmiştir?


    A) I. B)II. C) III. D) IV. E) V.


    3. Derdini anlat, seni dinleyeyim; konuşsan rahatlarsın.

    Yukarıdaki cümlede bulunan eylemlerde, sırasıyla hangi kipler kullanılmıştır?

    A) Emir, dilek-şart, istek, geniş zaman

    B) İstek, istek, dilek-şart, dilek-şart

    C) Emir, istek, dilek-şart, dilek-şart

    D) Dilek-şart, istek, istek, geniş zaman

    E) Emir, istek, dilek-şart, geniş zaman


    4. Bir eylem kipinin kendi anlamının dışında kullar "eylem kipinde anlam kayması" denir.

    Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlam kayması yoktur?

    A) Ağabeyimden iki yıl sonra ben doğuyorum.

    B) O, her zaman doğrulardan yana oluyor.

    C) Geçenlerde alışveriş yaparken pazarda görülüyor

    D) Bir araba hızla bize doğru yaklaşıyor.

    E) Bünyesi zayıf olduğundan sürekli hastalanıyor.


    5. Balkonlara, yalılara dalar düşünürüm

    O günler uzaklaştı, yelkenleri peşi sıra

    Aşkı şehirler yaratır, şehirler yaşatır diyorum

    Gün gelir aşklarıyla anılır şehirler anılırsa

    Niyetim sevdalı sözler etmek olmasa da

    Bu dizelerde aşağıdaki kiplerden hangisi yoktur?

    A) Geniş zaman B) Duyulan geçmiş zaman

    C) Şimdiki zaman D) Dilek-koşul E) Geniş zamanın koşulu


    6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem "oluş' bildiren bir eylem değildir?

    A) Yaz gelmeden otlar sarardı.

    B) Tarladaki domatesler iyice kızarmıştı.

    C) Buralarda hava çabuk kararıyor.

    D) Çocukların boyu altı ayda uzadı.

    E) Usta, yüzüme bakıp tatlı tatlı gülümsedi.


    7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yapılmakta olan bir iş bildirilmektedir?

    A) Her yaz mutlaka Bodrum'a gidiyor.

    B) Bir ay sonra mağazanın açılışı yapılıyor.

    C) Onu rahatsız etmeyelim, ders çalışıyor.

    D) Romanları, çok ilgi görüyor.

    E) O gün, evi bir türlü bulamıyoruz.


    8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylem, sözün söylendiği anda yapılmaktadır?
    A) Buraya hafta sonları uğruyor.

    B) Televizyon seyrediyorum.

    C) Sınav günü rahatsızlanıyor.

    D) Her zaman bunları söylüyor.

    E) Birazdan arkadaşlarıyla bize geliyor.

    9.Aşağıdakicümlelerinhangisini nyüklemindeekeylemkullanılmamı ştır?

    A) Sınavı kazanmak için çok uğraştı.

    B) Bu ülkeyi yoksullaştıran işte bu savaştı.

    C) Beni yaşama bağlayan senin sevgindi.

    D) Hava kirliliği istanbul'un önemli sorunlarından biridir.

    E) Bu, benim için iyi bir uğraştı.


    10. Aşağıdaki dizelerin hangisinde ekeylem yoktur?

    A) Ben her akşam dolaşırdım bu yeşil sahilde

    B) Aşinalar gibi karşımda gülümserdi sular

    C) Yapraklar sarardı artık mevsim sonbalar

    D) Sevdiğim şarkıyı söylerdi hafiften korular

    E) Yaz kış örterdi ağaçlar bu derin maviliği

    11. Aşağıdakilerin hangisinde bileşik eylem kullanıl*mıştır?

    A) Beyaz bir ay doğuyor, fıstıkların arkasından

    Kalbinin vuruşundan anlıyorum.

    B) Ağlasam sesimi duyar mısınız

    Mısralarımda

    C) Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel

    Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu

    D) Dikilir köprü üzerine

    Keyifle seyrederim hepinizi

    E) istanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı
    Önce hafiften bir rüzgâr esiyor

    12. Aşağıdaki dizelerin hangisinde yüklem bileşik eylemdir?

    A) Göster hükmettiğini mesafeye ve zamana

    B) Kimsesiz odanda kış geceleri İçin ürperdiği demler beni an

    C) Terk etmedi sevdan beni

    D) Derinden derine ırmaklar çağlar Uzaktan uzağa çoban çeşmesi

    E) Bir ay doğar, ilk akşamdan geceden

    13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, bileşik eylem kul*lanılmamıştır?


    A) Öğrenciler bu hafta yapılacak gezinin ertelenmesine bir anlam veremedi.

    B) Komşular onun bize gelip gitmesine laf ediyor.

    C) Herkes aslını arar, kendini orada var eder.

    D) Bugün kardeşim arayabilir, telefonu meşgul etme.

    E) Yalnız kendi mutluluğunu değil, çevrendekilerin mutluluğunu da düşünmelisin.


    14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim şeklinde bileşik eylem kullanılmıştır?

    A) Beni aradığına memnun oldum.

    B) Çok istediği o eve, sonunda sahip oldu.

    C) Babaanne torunlarına göz kulak oluyor.

    D) Yemek yemesi için çok ısrar ettim.

    E) Annem yarın sizi kabul edecek.


    15. (I) Radyoda sesini işitmiştik; ama yüzünü görememiştik. (II) İşte karşımızdaydı. (III) Sarıldık, kucaklaştık hem de kırk yıllık dost gibi. (IV) Hepimizin hemşehrisidir o. (V) iyi*lik ve esenlik dağıtır Kafkas dağlarına.

    Bu parçadaki numaralanmış cümlelerle ilgili, aşağıda*ki açıklamalardan hangisi yanlıştır?

    A) l.'de eylemler bileşik zamanlıdır.

    B) ll.'nin yüklemi ekeylem almıştır.

    C) III.'de çekimli eylem kullanılmıştır.

    D) V.'nin yüklemi geniş zaman kipiyle çekimlenmiştir.

    E) IV.'nün yüklemi yapısına göre basit eylemdir.

    16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem bileşik eylem değildir?

    A) Size gelsem de benimle konuşmazsın.

    B) Artık istesen de buraya gelemezsin.

    C) O kadar eşyayı tek başına taşıyamazsın.

    D) Köye yürüyerek akşama kadar varamazsın.

    E) Sonucun nasıl olacağını bilemezsin.

    17.Aşağıdakicümlelerinhangisin deyüklembileşikzamanlıbileşike ylemdir?

    A) Ona her şeyi olduğu gibi söyleyebilirim.

    B) Çabucak verilen, çabucak unutulan sözler vardır.

    C) Bir başkasıyla kıyaslanan çocuk, kendini geliştiremez.

    D) Keşke gerçeği vaktinde görebilseydim.

    E) Kanayan kolunu bir bezle sarıyordu.

    18. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "etmek" sözcüğü yardımcı eylem olarak kullanılmıştır?

    A) Sürekli geç gelmesi onu işinden edecek.

    B) Maça gitmekle kötü ettik.

    C) Bu daire otuz milyar eder.

    D) O zavallı çocuğa neler ettiler.

    E) Bu güzel resmi sonunda berbat ettin.

    19. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "olmak" yardımcı eylem görevinde değildir?

    A) Düşünmeyen, özgürce düşünemeyen kişi kalıplaşmış düşünceleri savunanların kapısında kul olur.

    B) Bu kitap, olaylar ve durumlar karşısında farklı bakış açıları geliştirmek için yardımcı olacaktır.

    C) Aradan yıllar geçse de düşünceleri hiç değişmeye-insanlara tanık oluyoruz.

    D) Arada sırada konuşmacının sözünü gereksiz sorularla kesen oluyordu.

    E) İngiltere'den gelen öğrenciler okulumuza bir hafta
    konuk oldu.

    20. Uzaksın (I) şimdiden bırakıp gidiyorsun

    Yalnızca iki tren arası buradaymış (II) gibi olacaksın

    Biz de sanki beklerken (III) buluşmuşuz (IV)

    En son isteyeceğin (V) de gözlerimizin sende olması

    Bu dizelerdeki altı çizili sözcüklerden hangisi çekimli eylemdir?

    A) I. B) II. C) III. D) IV. E)V.

    21. Bileşik eylemler, ad soylu bir sözcük ve yardımcı eylemle oluşturulabilir.

    Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu yolla oluşturul*muş bir bileşik eylem vardır?

    A) Kritik durumlarda öncelikle kardeşini gözetir.

    B) Çok kısa bir sürede yardım gelmişti.

    C) Piyangoda ikramiye gelecek haftaya devretti.

    D) Yağmur bastırınca bir binaya sığınıverdi.

    E) Bu konuyu daha iyi anlatabilirdi.



    22. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem, bir isimle yardımcı eylemden oluşmuş bileşik eylem değildir?

    A) Okuduğu şiirden herkes memnun oldu.

    B) Tekliflerimizden sadece birisi reddedildi.

    C) Yemekten önce mutlaka dua ederdi.

    D) Bu işlek yolda her gün bir iki kaza oluyor.

    E) Mektubu alınca çok mutlu oldu.



    23. Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
    Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

    Bu dizelerde kaç eylemsi vardır?



    A) 2 B)3 C)4 D) 5 E) 6



    24. Sarsıntıların en korkuncu, güvendiğin kimselerden gelir.Bu nedenle insanlardan sakınarak ölçülü davranmak gerektiğine inanırım hep.

    Bu parçadaki altı çizili eylemsilerin (fiilimsilerin) tür*leri aşağıdakilerin hangisinde sırasıyla verilmiştir?

    A) Bağfiil, sıfatfiil, bağfiil

    B) Sıfatfiil, bağfiil, isimfiil

    C) isimfiil, sıfatfiil, bağfiil

    D) Sıfatfiil, isimfiil, sıfatfiil

    E) Bağfiil, bağfiil, isimfiil



    25. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde adlaşan sıfatfiil yoktur?

    A) Körle yatan şaşı kalkar.

    B) Bin bilsen de, bir bilene sor.

    C) Veren el, alan elden üstündür.

    D) Atı alan Üsküdar'ı geçti.

    E) Danışan dağlar aşmış.



    26. Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki eylemsi "Haberi alır almaz yola çıktık." cümlesinde altı çizili eylemsiyle aynı anlamda kullanılmıştır?

    A) Vapur kıyıya yanaşır yanaşmaz kendimizi dışarı attık.

    B) Çocuk paketi alıp hızla uzaklaştı.

    C) Nedense hep bağırarak konuşur.

    D) Yüksek bir yere çıkıp etrafı dikkatlice inceledi.

    E) Ağlaya ağlaya yanımıza gelip olanları anlattı.

    27. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir eylemsi ekeylem alarak yüklem olmuştur?

    A) Binanın çöküşünün her saniyesine tanığım.

    B) Sanırım size bir şans daha verecektir.

    C) Dediğiniz çok yakın arkadaşımdır.

    D) Yanımızdan çok süratli bir şekilde geçmişti.

    E) işi öneren kişi çok eski bir tanıdığımdır.





    28. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağeylem kullanıl*mamıştır?

    A) Ödevlerini bitirip sinemaya gidecekmiş.

    B) Bütün gününü televizyon izleyerek geçiriyordu.

    C) Bu ortamda hiçbir çalışma verimli olmaz.

    D) Bu kitabı bitirince onu da okuyacağım.

    E) işim biter bitmez buraya geldim.





    29. I. Nişan töreninde birçok tanıdık kişi vardı.

    II. Erken kalkabilmek için bir çalar saat aldı.

    III. Ağlayanın malı gülene kalmaz derler.

    IV. Gelecek yıl bu zamanlar üniversitede olacak.

    V. Hiç, bilenle bilmeyen bir olur mu?

    Yukarıdaki numaralanmış cümlelerin hangilerinde adlaşmış sıfatfiil vardır?

    A) I - III B) I - IV C) II - IV D) III-V E) IV - V




    30. Bazı eylemsiler, eylem anlamını yitirerek bir varlığa ad olur.

    Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu açıklamaya uygun bir örnek vardır?

    A) inandığı şeyler için canını verirdi.

    B) Bu çağlayandan yüzyıllarca kimsenin haberi yoktu.

    C) Üzüntülerini dile getirmeden hep kaçınırdı.

    D) Onun sözlerine inandıkça rahatlıyordu.

    E) Toplantı salonu, gelenlerle dolup taşmıştı.

    CEVAP ANAHTARI : 1.C 2.D 3.E 4.D 5.B 6.E 7.C 8.B 9.A 10.C 1.D 12.C 13.E 14.C 15.E 16.A 17.D 18.E 19.D 20.D 21.C 2.D 23.B 24.B 25.C 26.A 27.E 28.C 29.D 30.B

  2. #2
    Üyelik tarihi
    19.Mart.2011
    Mesajlar
    358

    Cevap: Fiiller (Eylemler) Konu Testleri


    FİİLER (EYLEMLER) - TEST




    1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem, zaman kavramı bildirmemektedir?

    A) Bundan böyle karşıya geçerken arabalara dikkat et.

    B) Her sabah yarım saatlik bir yürüyüş yapıyor.

    C) Onu merak etmeyin, biraz sonra geleceğini söyledi.

    D) Üniversite yıllarında ailesinin maddî durumu iyi olmadığı için hem çalışmış hem okumuş.

    E) Her sabah kalkıp kahvaltıyı hazırladıktan sonra çocukları kaldırırım.



    2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem yapısı bakımından birleşik bir sözcüktür?

    A) Aynada, artık olgunluğunu yansıtan yüzüne baktı.

    B) İki dili bu kadar mükemmel kullanan bir yazar gösteremezsiniz.

    C) Her aile çocuğunun eğitimi için iyi bir ortam sağlamalı.

    D) Ayaklarıma kara sular indi sabahtan akşama kadar çarşıda dolaşmaktan.

    E) Doğru bildiklerini her ortamda çekinmeden açıkça söyler.



    3. (I) Çocuğun, duygularını ifade etmesine olanak verilmelidir. (II) Kızgınlığı, hüznü, korkusu ve neşesi hep., utanca boğulmuştur; çocuğun en baskın duygusu utançtır. (lll)Çocuk, zamanla her duygudan, utanç duyar. (IV) Bu insan kendi öz kişiliğini sosyal maskeler arkasına saklamaya çabalar. (V) Görünüşte gülen, bir kişi izlenimi veren bu maskenin ardında yalnız bir insan olarak yaşar.

    Bu parçada numaralanmış cümlelerden hangisinin yüklemi çekimlenmiş bir fiil değildir?

    A) I.

    B) II.

    C) III.

    D) IV.

    E) V.



    4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem yapısı bakımından ötekilerden farklıdır?

    A) Karlı bir kış günü tavşan avına giderken bana hikayesini anlattı.

    B) Eşyalarını yerleştirmeden önce masanın üzerini güzelce temizledi.

    C) Kalabalık dağıldıktan sonra ortalıkta kimsecikler kalmadı.

    D) Adamın yüzündeki yumuşak ifade, duydukları karşısında birden bire sertleşti.

    E) Bu adamın gizemli yüzü nedense her gördüğümde içimi ürpertiyor.



    5. I. Vapur gözden kayboluncaya kadar elini alnına siper ederek uzun süre baktı.

    II. Bütün sevdiklerini, hatıralarını geride bırakarak hiç bilmediği bir ülkeye doğru yola çıktı.

    III. Vapurun güvertesinde dakikalarca tanıdık bir yüz aramasına rağmen bulamadı.

    IV. Bir süre, bir kenara çekilip uçsuz bucaksız denize bakakaldı.

    V. Gözyaşları, yanaklarına düşen yağmur damlalarına karışıp gitti.

    Yukarıda numaralanmış cümlelerden hangilerinde birleşik eylem kullanılmıştır?

    A) I. ve II.

    B) II. ve III.

    C) III. ve IV.

    D) III. ve V.

    E) IV. ve V.



    6. Aşağıdaki dizelerin hangisinde yüklem çekimlenmiş bir fiil değildir?

    A) İnsan yağmur kokan bir güneşe karşı Hatırlar bir gün geç kaldığını

    B) Ayın nuru çok uzaklara gider Geceye bırakıp yorgun yüzünü

    C) Söylenmemiş aşkın güzelliğindedir Kâğıtlarda yarım kalmış şiir

    D) Yolunu gözlüyor lamba ve merdiven Susmuş ninnilerle gıcırdıyor beşik

    E) Lavanta çiçeği kokan ellerinin üstü Hoyrat kış akşamları arar yüzümü



    7. Aşağıdaki dizelerin hangisinde yüklem farklı kiptedir?

    A) Yıllarca siyah ufka bakarak derin derin Bekledik gelmeyecek yağmurunu göklerin

    B) Çamurlu sulara eğik dudağı İçilmesi beklenen suya değdirin

    C) Bu akşam, artık seni anmayan İstanbul'un Bomboş bir yerinde uyumak istiyorum.

    D) Gemiler geçer rüyalarımdan

    Allı pullu gemiler, damların üstünden

    E) Pencerenden bir gül attığın zaman Işıklarla dolacak kalbimin içi.



    8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "olmak" sözcüğü, yardımcı eylem olarak kullanılmamıştır?

    A) Eskiden kasabanın ileri gelen zenginlen başı darda kalanlara yardımcı olurlardı.

    B) Çocuğunun bir trafik kazasındaki feci ölümü zavallının içine dert olmuştu.

    C) Yağmurlar birkaç gün daha böyle yağmaya devam ederse bu yıl ürünler bol olacak.

    D) Hiç merak etmeyin en geç uçağın kalkmasına yarım saat kala havaalanında oluruz.

    E) Çok uğraştım, ama en sonunda ikna oldu.



    9. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi birleşik zamanlıdır?

    A) Nüfus yoğunluğu ve ekonomik sorunlar büyüme hızını olumsuz yönde etkiliyor.

    B) İşçi temsilcileri ve hükümet yetkilileri uzlaşmak için tekrar toplanacaklarmış.

    C) Bu lokantada ev yemekleri güzel bir servisle size sunuluyor.

    D) Günlük ya da haftalık gazetelerden alıntılar yapmak gerekebilir.

    E) Bu programda sanatçıların karşılaştıkları sorunlar üzerinde duruldu.



    10. Küçüklüğümde bir masal dinlemiştim. Bilmem hangi ^ küçük sultanı kaçırmak için uzak bir dağın arkasından

    bir eski zaman ordusu geliyormuş. Askerler gündüzleri mağaralarda saklanıyor, geceleri yürüyorlarmış. Karanlıkta görünmemek için bütün vücutlarını siyah kefenlere sarıyorlarmış. Böylece aylarca zaman yol gittikten sonra, tam şehri basacakları gece Allah küçük sultana acımış, karanlıkta sinsi sinsi ilerleyen bu siyah kefenli gece ordusunu taşa çevirmiş.

    Bu parçada birleşik zamanlı kaç eylem vardır?

    A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5



    11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylem kipinde zaman kayması yoktur?

    A) Ertesi gün akşama doğru, yağmurlu bir havada, Haydarpaşa istasyonuna iniyorum.

    B) Karşı yakadan gelen müşterilerini, kapının dışında iken karşılıyordu.

    C) O akşam eve geldiğinde hiç ummadığı bir tavırla karşılaşıyor.

    D) Ailesi muhacirlik yıllarında üç yıl boyunca bir dilim ekmeğe muhtaç yaşar.

    E) Evine geldiği zaman, annesinin iplere dizip ağaçlar arasına astığı kırmızı biberleri görecek.



    12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylem kipinde zaman kayması yoktur?

    A) Avcılar bu ormana her yılın sonunda geliyorlar.

    B) Bundan iki yıl önce ortaokula başlarken babası ona güzel bir takım elbise alıyor.

    C) Artık çevremizde ne güler yüzlü insanlar ne cıvıl cıvıl çocuklar kalıyor.

    D) Pencereden bahçenin havuzunu tamir eden işçiler görünüyor.

    E) Her bayram sabahı, bizi, daha güneş doğmadan, tatlı sesiyle uyandırıyor.



    13. Güneş kasabanın üstünde bir yerden doğmuştu. (II) Güneşin ilk ışıkları, sarı bir şerit gibi uzandı. (III) Sonra ılık bir şey ihtiyarın sırtına dokundu. (IV) Bir ışık demeti arkasından gizlice süzülüp, atların, arabanın üzerinden aştı, karşıdan yayılarak gelen şeritlerle birleşti. (V) Geniş bozkır birdenbire gülümsedi, çiğ taneleri ışıl ışıl ışıldadı.

    Bu parçada numaralanmış cümlelerden hangisinin yüklemi birleşik zamanlıdır?

    A) I. B) II. C) III. D) IV. E) V.



    14. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi çekimlenmiş bir fiildir?

    A) Günümüzde yazarların çoğunun tek düşüncesi, başarının sarhoş eden mutluluğunu tatmaktır.

    B) Profesyonel bir futbolcunun eski takımına karşı bütün hünerlerini göstererek oynaması gayet doğaldır.

    C) Bu olaydan birkaç gün sonra elinde bir demet kırmızı gülle ziyarete gelmişti bizi.

    D) İki yüzden fazla eseriyle bir nesle okuma zevkini tattıran esaslı bir Tanzimat sanatçısıdır.

    E) Şiir, duyguların kağıda yazılmış biçimidir.



    15. Aşağıdakilerin hangisinde birden fazla çekimlenmiş eylem kullanılmıştır?

    A) Yılların telaşla bu kadar çabuk Geçip gideceği akla gelir mi

    B) Keder sokulgan adımlarıyla Gelip kıvrılıyor yüreğime

    C) Sevdim seni delicesine İstedim sen de sevesin

    D) Yalnızlığımızla doldurup da her yeri Kaybolduk gecenin koynunda şimdi

    E) içimi titreten bir sestir her gün Saat her çalışında tekrar eder.



    Cevap Anahtarı: 1) A 2)B 3)B 4)C 5)C 6)C 7)B 8)D 9)B 10)D 11)E 12)D 13)A 14)C 15)C

  3. #3
    Kayıtsız Üye Misafir

    Cevap: Fiiller (Eylemler) Konu Testleri


    5.soruda 1.'de de birleşik eylem vardır.Kaybolmak:kayıp-olmak.3.de bulamadı,4.'de bakakaldı yani cevap 1,3,4 de var olması lazım.

Benzer Konular

  1. Söz Sanatları Konu Testleri
    Konu Sahibi edebiyatci Forum Türk Dili Edebiyatı Soru Bankası
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 12.Mayıs.2011, 18:42
  2. Ses Bilgisi Konu Testleri
    Konu Sahibi edebiyatci Forum Türk Dili Edebiyatı Soru Bankası
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 12.Mayıs.2011, 15:25
  3. Anlatım Biçimleri Konu Testleri
    Konu Sahibi edebiyatci Forum Türk Dili Edebiyatı Soru Bankası
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 12.Mayıs.2011, 13:55
  4. Cümle Yorumu Konu Testleri
    Konu Sahibi edebiyatci Forum Türk Dili Edebiyatı Soru Bankası
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 12.Mayıs.2011, 13:54
  5. Halk Edebiyatı Konu Testleri
    Konu Sahibi edebiyatci Forum Türk Dili Edebiyatı Soru Bankası
    Cevap: 7
    Son Mesaj : 21.Nisan.2011, 19:15

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •