Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
-
28.Temmuz.2011, 00:18 #1
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere Türk dili ve edebiyatı ile ilgili eğitim veren kişidir.
GÖREVLER
Türk dili ve edebiyatı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına, hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir.
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni, bu program çerçevesinde,
Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı hazırlar, bu planı uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır, Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı önlemler alır, Eğitici kol çalışmalarında görev alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenler, Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne yardımcı olur, Alanı ile ilgili gelişmeleri izler, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur, Nöbetçi olduğu günlerde, okulun düzen ve disiplinini sağlamak üzere görev yapar, Sınıf öğretmeni olarak, öğrencilerin alan ve ders seçmelerine yardımcı olur, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olmak isteyenlerin;
- Üst düzeyde genel yeteneğe sahip, sözel yeteneği gelişmiş, Dil ve edebiyata ilgi duyan, insanlarla iyi iletişim kurabilen, Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen gösteren, Mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm yolları bulmaya çalışan, İnsanlarla iyi iletişim kurabilen; sevecen, hoşgörülü, sabırlı, Kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, yaratıcı kimseler olmaları gerekir.
ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarında, özel okul ve dershanelerde branşlarında çalışabilirler. Türk Dili ve Edebiyatı dersi dışında Türkçe derslerine de girebilirler.
EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ
Eğitim süresi 5 yıldır. Öğrenciler eğitimleri süresince Türkçe Kompozisyon, Osmanlıca,Türk Dilbilgisi, Türk Edebiyatı, Edebiyat Bilgileri ve Teorisi, Diksiyon, Türk Edebiyat Tarihi gibi derslerin yanı sıra pedagojik formasyon dersleri alırlar, son sınıfta okullarda uygulama yaparlar.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Lisans Programı 2011 Taban Puanları
Program Adı Puan TürüÖğretim TürüSüreTaban PuanTürkiye Başarı SırasıKontenjanAtatürk Üniversitesi (Erzurum)
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı ÖğretmenliğiTS-2Normal Öğretim5471,3134.16050Balıkesir Üniversitesi
Necatibey Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı ÖğretmenliğiTS-2Normal Öğretim5482,0492.37040Başkent Üniversitesi (Ankara)
Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı ÖğretmenliğiTS-2Normal Öğretim5339,642161.20423Başkent Üniversitesi (Ankara)
Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (%25 Burslu)TS-2Normal Öğretim5382,00872.9634Başkent Üniversitesi (Ankara)
Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (Tam Burslu)TS-2Normal Öğretim5440,72015.1703Dicle Üniversitesi (Diyarbakır)
Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı ÖğretmenliğiTS-2Normal Öğretim5467,1705.01630Doğu Akdeniz Üniversitesi (KKTC-Gazimağusa)
Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı ÖğretmenliğiTS-2Normal Öğretim5DolmadıDolmadı30Doğu Akdeniz Üniversitesi (KKTC-Gazimağusa)
Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (%50 Burslu)TS-2Normal Öğretim5276,585331.70010Doğu Akdeniz Üniversitesi (KKTC-Gazimağusa)
Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (Tam Burslu)TS-2Normal Öğretim5378,33978.7522Dokuz Eylül Üniversitesi (İzmir)
Buca Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı ÖğretmenliğiTS-2Normal Öğretim5495,9301.09040Gazi Üniversitesi (Ankara)
Gazi Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı ÖğretmenliğiTS-2Normal Öğretim5499,70686430Girne Amerikan Üniversitesi (KKTC-Girne)
Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı ÖğretmenliğiTS-2Normal Öğretim5DolmadıDolmadı60Girne Amerikan Üniversitesi (KKTC-Girne)
Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (%50 Burslu)TS-2Normal Öğretim5DolmadıDolmadı50Girne Amerikan Üniversitesi (KKTC-Girne)
Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (Tam Burslu)TS-2Normal Öğretim5327,541192.8265Marmara Üniversitesi (İstanbul)
Atatürk Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı ÖğretmenliğiTS-2Normal Öğretim5508,20646540Selçuk Üniversitesi (Konya)
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı ÖğretmenliğiTS-2Normal Öğretim5482,3242.29650Yeditepe Üniversitesi (İstanbul)
Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı ÖğretmenliğiTS-2Normal Öğretim5331,012184.06130Yeditepe Üniversitesi (İstanbul)
Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (%50 Burslu)TS-2Normal Öğretim5399,98848.78030Yeditepe Üniversitesi (İstanbul)
Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (Tam Burslu)TS-2Normal Öğretim5520,37419710Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van)
Eğitim Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatı ÖğretmenliğiTS-2Normal Öğretim5461,8556.40840
-
28.Temmuz.2011, 01:05 #2
Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı
Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı
Eğitim Türü : Lisans
Puan Türü : TS-2
Amaç
Türk topluluklarının tarihin başlangıcından günümüze kadar olan dil ve edebi ürünlerini inceler, karşılaştırma yapar. Günümüzde kullanılan Türkçe'nin sorunlarına çözüm arar. Diğer bilim dallarıyla dil arasındaki ilişkileri araştırır.
Öğrenim
Öğretim süresi 4 yıldır. Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi, Türkiye Türkçesi Grameri, Osmanlı Türkçesi Grameri, Türkçe Kompozisyon gibi dersler okursun.
Kariyer
Öğretimini tamamladığında, "Türk Dili ve Edebiyatı Uzmanı" olursun. Üniversitelerde, Türk Dili Okutmanlığı, araştırma görevlisi ve uzmanlık gibi akademik yapıda çalışma olanağına sahipsin. Pedagoji sertifikası alırsan orta dereceli okullarda Edebiyat ve Türkçe öğretmeni olarak görev alabilirsin. Gazete, dergi ve diğer medya kuruluşlarında da "metin yazarı" ya da "düzeltmen" olarak çalışabilirsin.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisans Programı 2011 Taban Puanları
Tüm üniversitelerin "Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı" 2011 yılı sıralamalar, kontenjanlar ve taban puanları ile ilgili dökümanlar ektedir, indirebilirsiniz. (word belgesi) ->>>